Автори: О. В. Заболотний, В. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2018
Кількість сторінок: 192 с.
Розвиток й освіта жодній людині не можуть бути подаровані. Охочі долучитися до них мають досягнути цього власного діяльністю, власними силами. Ми готові допомогти вам і запросити до співпраці на сторінках цього підручника. Вивчення рідної мови, удосконалення мовленнєвих умінь і навичок тісно пов’язане із засвоєнням інформації з інших галузей знань. Цей процес має бути всеохопним, масштабним і оптимальним. Це, своєю чергою, передбачає розширення нашого світогляду й установлення зв’язків між історією та сучасністю, минулим і майбутнім.
У цьому підручнику поєдналися традиції та новації, багаторічний досвід і сучасність. Тут упроваджено спільні для всіх шкільних предметів наскрізні змістові лінії: «Екологічна безпека і сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість і фінансова грамотність».
Мандруючи сторінками підручника, ви матимете змогу опанувати основи риторики, а також поглиблено повторити й систематизувати отримані раніше знання, зокрема сягнути вершин лексичних, орфоепічних, морфологічних, орфографічних норм української літературної мови. Навчитеся доцільно використовувати мовні засоби в різних життєвих ситуаціях, зробите своє мовлення більш унормованим, точним, багатим, виразним. Ще отримаєте задоволення від самостійного дослідження мовних явищ, виконання проектів, створення власних висловлень, ознайомлення з матеріалами рубрики «Культура мовлення». На вас чекають оригінальні завдання «Ситуація», «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Коло думок», «Поспілкуйтеся». Поради щодо виконання таких вправ наведено в додатках.
І пам’ятаймо, що знання МОВИ - одна з передумов УСПІХУ.
Тож бажаємо вам високих результатів, цікавих планів, самостійних пошуків і відкриттів. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 374 | Додав: tiesto | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. П. Глазова
Місце видання: Харків
Видавництво: Ранок
Рік видання: 2018
Кількість сторінок: 224 с.
Головна мета підручника — допомогти вам сформувати компетентності, які стануть основою вашої впевненості у своїх силах, а відтак і успішності в подальшому житті.
Підручник сприятиме розвитку вашого мислення, допомагатиме розвивати таланти та реалізувати здібності.
Здобуті за допомогою підручника мовні знання і сформовані мовленнєві вміння забезпечать вам здатність ефективно взаємодіяти і з окремими людьми, і з суспільством у цілому, створять міцну основу для безперервного розвитку, самоосвіти й самовдосконалення.
Цього року ви опановуватимете норми української літературної мови: навчатиметеся правильно добирати, вимовляти й записувати слова, змінювати та сполучати їх між собою. Використовуючи синонімічні багатства мови, ви обиратимете найточніше, найдоречніше, найвиразніше слово, складатимете досконалі речення та будуватимете тексти. Ви осягатимете культуру мовлення, риторичну вправність, що забезпечить не тільки грамотне, а й майстерне володіння державною мовою.
Успішного та цікавого вам навчання! ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 352 | Додав: tiesto | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. М. Авраменко
Місце видання: Київ
Видавництво: Грамота
Рік видання: 2018
Кількість сторінок: 208 с.
У виданні подано теоретичний матеріал що стосується норм сучасної української літературної мови, вивчення якого спрямоване на уникнення учнями лексичних, орфоепічних, орфографічних і морфологічних помилок. Велику увагу приділено практичній риториці, опанування основ якої спрямоване на вироблення в учнів навичок виступати публічно.
Підручник містить додатковий цікавий та важливий матеріал із мовних тонкощів, подолання суржикових елементів, збагачення словника тощо.
Підручник сприяє формуванню в учнів ключових і предметних компетентностей. Зокрема, у виданні інтегровано матеріали мережі Інтернет з експрес-уроками, які сприятимуть розвитку мовної компетентності учнів. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 471 | Додав: tiesto | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)