Місце видання: Київ
Видавництво: Державне видавництво технічної літератури
Рік видання: 1960
Кількість сторінок: 513 с.
Книга знайомить читачів з стравами української народно! кухні, рецептура яких розроблена на основі поєднання відновлено! рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер у Київській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій га Херсонській областях.
В книзі наведено рецептуру та способи приготування в домашніх умовах страв та напоїв різноманітних кулінарних виробів української кухні.
Розрахована на широке коло читачів.
...
Читати далі »
|
Місце видання: Львів
Видавництво: Оріяна-нова
Рік видання: 1998
Кількість сторінок: 558 с.
В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв.
Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню.
...
Читати далі »
|
Місце видання: Харків
Видавництво: Клуб сімейного дозвілля
Рік видання: 2015
Кількість сторінок: 145 с.
Українська кухня – така сама культурна спадщина українців, як і мова, література, мистецтво, це здобуток, яким треба пишатися і про який не слід забувати. Українська кухня складалася протягом століть і з давніх-давен відзначалася різноманітністю страв, їхніми високими смаковими та поживними якостями. Більшість рецептів мають складну рецептуру, їм властиві комбіновані способи приготування.
...
Читати далі »
|
Автор: Григорій Олександрович Дубовіс
Місце видання: Харків
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2006
Кількість сторінок: 591 с.
Рецепти яких страв ви очікуєте знайти в книзі «Українська кухня»? Ну звичайно ж, борщу, пампушок, вареників, галушок. А ще? А ще тут зібрано велику кількість рецептів питомо українських страв — і відомих усім, і незаслужено забутих. Якщо у вас вдома буде ця книжка, ви зможете приготувати практично всі страви, адже це — повне зведення рецептів національної кухні України XVIII — XXI століть. Головне — захотіти. І ще: уся ця смакота з апетитними назвами готується зі звичайних продуктів — із м'яса, риби, овочів, ягід — наших, рідних, земних. А виходить щось неземне, чарівне. Спробуйте!
...
Читати далі »
|
|