1 2 »
Рік: 2007
Видавництво: ЛА Піраміда
Формат: DjVu
Кількість сторінок: 304
Мова: українська
В цій унікальній книзі вперше зібрані відомості про бойові мистецтва українців, представлено близько 400 зображень з рідкісних джерел, більшість з яких до останнього часу були малодослідженими.
Зі сторінок книги оживає самобутня бойова культура наших предків, яка тисячі років допомагала їм захищати рідну землю від ворогів. ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 634 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Автор: Тарас Каляндрук
Видавництво: ЛА "Піраміда", Львів
Формат: PDF
Кількість сторінок: 288
Мова: українська
Це друга книга серії Тараса Каляндрука про славні бойові подвиги українських "лицарів духу", що були розпочаті у "Таємницях бойових мистецтв України". У книзі висвітлено малодосліджені сторінки української історії, міфології, культури, які по-новому розкривають сутність бойового духу та військового мистецтва українського народу через прадавні традиції військової бойової підготовкита вірування наших предків. Книга також містить унікальний ілюстративний матеріал, зібраний з найрізноманітніших давніх та сучасних джерел: ілюстрації до давніх видань, фрагменти фресок, графіті та рельєфних зображень, малюнки, світлини тощо.
Книга буде цікавою для дослідників історії, культури, військової підготовки, а також для усіх, хто небайдужий до минулого та сучасного рідного краю.

... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 680 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Місце видання: Київ
Видавництво: Просвіта
Рік видання: 2000
Кількість сторінок: 288 с.
Опис:
На давній землі України жили індоарійські племена, отже звучав і санскрит - мова священнодійств і жерців, мова літератури, науки й культури. Санскритом написані «Ріґведа», «Махабґарата» й «Рамаяна», де боги, царі, мудреці й могутні вони мають імена, що нині побутують в українців як прізвища, де діють племена, відомі античним авторам на теренах України. Книга українського індолога на конкретних прикладах, із залученням широкого фактографічного й культурологічного матеріалу ілюструє, як санскрит і ці пам’ятки дозволяють по-новому поглянути на давні і сьогочасні реалії, проливають світло на багатовікову вітчизняну історію, культуру, мову. Автор переконаний, що найбільші несподіванки й відкриття чекають на нас при звернені до санскриту й санскритських джерел. ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 690 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Місце видання: Київ
Видавництво: Євшан-зілля
Рік видання: 2007
Кількість сторінок: 624 с.
Опис:
Видано Науково-дослідним інститутом українознавства МОН України. “Етнічна історія Давньої України” становить першу в новітній історичній науці спробу комплексного науково-популярного погляду на вітчизняну етнічну історію. Її автор – фаховий історик-дослідник – спираючись на українознавчу наукову методологію та широкий джерельний матеріал, враховуючи новітні досягнення історичної думки та порівняльного мовознавства, змальовує яскраву, цікаву та науково виважену картину нашої давньої історії. Написана просто і водночас науково, структурована за принципом підручника, книжка розрахована на найширшу читацьку аудиторію – школярів, студентів, вчителів, викладачів, науковців, а також усіх, кому небайдужа українська історія. До книжки включено тлумачний словничок новітніх етимологій численних давньоукраїнських назв та імен. ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 590 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Місце видання: Київ
Рік видання: 2009
Кількість сторінок: 448 с.
Опис:
Сергій НАЛИВАЙКО, науковий співробітник науково-дослідного Інституту українознавства МОН України. «Індоарійські таємниці України» — друга книжка відомого сходознавця-індолога, присвячена українсько-ірансько-індійським етнічним, мовним, історичним, міфологічним, фольклорним і культурним зв’язкам. У першій своїй книжці автор наголошував, що в цій царині нас очікує багато несподіванок і відкриттів. І нова книжка повністю підтверджує його слова. Широке залучення індійського та іранського мовного фактографічного та культурологічного матеріалу дозволило по-новому осмислити давні й нинішні українські реалії, пояснити низку винятково важливих для вітчизняної історії термінів та імен, показати, що назви «Україна», «Русь», «українці», «козак» сягають тисячолітніх часових глибин. І що українська історія творилася рівнобіжно з історією найдавніших цивілізацій світу. ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 526 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Видавництво: ОЛМА Медиа Групп / Просвещение
Рік видання: 2010, 1722
Мова: російська
Кількість сторінок: 576
Опис:
Книга католицького священика Мавро Орбіні "Слов'янське царство", що є по суті першою історією всіх слов'янських народів, може цілком претендувати на звання сенсаційної книги століття.

Вперше вона була видана в 1601 році в Італії, і відразу ж пішла низка скандалів, пов'язаних з нею. Проти книги озброїлася традиційна історія, а слідом за нею - католицька церква. Видання негайно було занесено в Індекс заборонених книг і дивом уникло знищення.

У 1722 році за особистою вказівкою Петра I частина цієї книги була переведена на російську мову, а зараз ми представляємо повну версію, перекладену з італійської мови.

Гучні заяви Мавро Орбіні, що рознесли в пух і прах традиційну історію середніх віків і сьогодні продовжують шокувати бувалих істориків.

Єдине, що рекомендую, так це ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 1120 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Видавництво: Євшан-зілля
Рік видання: 2007
Кількість сторінок: 640 с.
"Українська індоаріка"— третя книжка відомого сходознавця-індолога, присвячена українсько-індоіранським мовним, етнічним, історичним, міфологічним і фольклорним зв'язкам. 

Як і в попередніх двох книжках ("Таємниці розкриває санскрит" та "Індоарійські таємниці України"), широке залучення індійського, іранського, балтійського й слов'янського фактографічного й культурологічного матеріалу дозволило дослідникові по-новому осмислити й пояснити низку важливих для вітчизняної історії етнонімів і назв, скіфських царських і слов'янських князівських імен, важливих термінів і реалій. 

Новим є розділ "Слов'янська індоаріка". Накопичені українсько-індоарійські паралелі дозволили перекинути містки з України до сусідніх слов'янських народів і по-новому витлумачити давні, але й досі загадкові назви — поль ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 572 | Додав: tiesto | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Рік видання: 1979
Кількість сторінок: 1430 с.
Опис:
«Мага Віра» — фундаментальна праця українського філософа Лева Силенка (США) — лідера руху за утвердження серед українців Рідної Української Національної Віри. Книга видана українською мовою у Нью-Йорку 1979 року на 1427-ми сторінках. Написанню великої праці передували численні багаторічні поїздки Силенка тими країнами й краями, де мешкали «стародавні українські племена» оріїв, пелазгів, укрів (Індія, Іран, Палестина, Мала Азія, Італія, Греція, Західна Європа та ін.).«Мага Віра» — праця енциклопедична, багатопланова й широкомасштабна за змістом, проста й доступна за формою.Язичницьку (сонцепоклонницьку) українську національну віру автор подає в контексті історії України з найдавніших часів до наших днів. На широкому історіографічному, архівному та археологічному матеріалі розповідається про утворення і розвиток ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 667 | Додав: tiesto | Дата: 16.11.2018 | Коментарі (0)

Автор: Красускій М. / Красуский М.
Назва: Древность малороссійскаго языка / Древность малороссийского языка
Місце видання: Одесса
Видавництво: типографія Г. Ульріха,
Рік видання: 1880
Кількість сторінок: 28 с.
Книга про походження всіх індоєвропейських мов від української мови. Книга написана зовсім не українцем, як це можна подумати, а поляком, для якого, власне, українська мова була чужою. Відомо що прабатьківщиною аріїв є саме Україна. Саме звідси, з України, розійшлася по світу ямна культура аріїв. А ми ті, хто нікуди не пішов, а залишився тут і зберіг свою мову. На відміну від тих, хто пішов підкорювати народи і змішувати свої мови з їхніми мовами. Праця опублікована 1880 року мізерним тиражем. Вона не залишилася не поміченою фахівцями, однак масовий освічений читач досі не відає про її унікальні результати. Брошура "Древность малороссийского языка" Михайла Красуського /про її існування повідав упорядникові ще під час роботи IX Міжнародного з'їзду славістів покійний О.Знойко/ була виявлена в конволюті ... без назви. Тут допоміг С.Плачинда. Згодом трапився поклик на досить оперативну рецензію в 'Русском филологическом вестнике", проте саме за той рік немає часопису в подільському сховищі дореволюційних журналів... Отже, ім'я талановитого сходознавця було викинуте з історії індоєвропейських студій. Поки що знань про нього надто мало. Поляк за національністю, польський і російський філолог. У молоді роки переїхав з батьківщини в Одесу, тривалий час жив тут... Пошук триває. ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 1721 | Додав: tiesto | Дата: 14.11.2018 | Коментарі (0)

Автор: Юрій Канигін
Повна назва: Шлях аріїв: Україна в духовній історії людства
Автор пропонує оригінальний погляд на місце і роль арійських кочівників, які протягом тисячоліть створювали духовні, інтелектуальні, технологічні передумови для розвитку сучасних цивілізацій. Насамперед йдеться про Україну — Велику Оратанію, Аратту, Оріяну — духовний центр усього слов'янського світу.
Книга розрахована на широкий читацький загал, усіх, хто прагне глибше пізнати себе, свій народ, його минуле, сьогодення і майбутнє. ... Читати далі »
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 530 | Додав: tiesto | Дата: 14.11.2018 | Коментарі (0)

1-10 11-13