Автори: О. В. Заболотний, В. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2016
Кількість сторінок: 224 с.
Вітаємо вас на сторінках підручника «Українська мова». Цього навчального року ви помандруєте стежками одного з найцікавіших розділів мовознавства - «Синтаксису». Зокрема, дізнаєтеся багато нового про словосполучення та речення, односкладні речення, речення із вставними словами, звертаннями, однорідними й відокремленими членами.
На початку кожного параграфа на вас чекає невелике дослідження, яким радимо розпочати вивчення теми. Потім варто уважно прочитати теоретичні відомості, осмислити їх, виділити те, про що довідалися вперше, і те, із чим уже ознайомилися в попередніх класах. Вправи з позначками «Коло думок», «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Поспілкуйтеся» виконуються колективно й за окремими правилами, ознайомитися з якими можна в додатках наприкінці підручника.
Вивчаючи українську мову, ви зможете взяти участь у виконанні групових проектів, які допоможуть поглибити ваші знання з мови й розвинути творчі здібності.
Багато цікавої, корисної інформації вміщено в рубриках «Із глибин мовознавства», «Для вас, допитливі», «Культура мовлення» та «Моя сторінка».
У розділі «Синтаксис» стануть у пригоді опорні таблиці, розміщені на форзацах підручника, а також додатки зі словничками, відповідями до вправ, порадами щодо виконання завдань. І не забуваймо щирої поради майстра художнього слова Максима Рильського: «Як парость виноградної лози, плекайте мову».
Хай вам щастить! ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 376 | Додав: tiesto | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. П. Глазова
Місце видання: Харків
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2016
Кількість сторінок: 288 с.
У підручнику «Українська мова. 8 клас» реалізовано сучасні підходи до вивчення української мови як форми вияву національної та особистісної свідомості, засобу самопізнання й саморозвитку людини, закладено ідею національного самовизначення. Також ураховано вікові психологічні особливості підлітків, привернено увагу до змін у лексиці української мови, уведено елементи медійної освіти, розроблено гнучку систему рубрик, зручний апарат користування, застосовано науково обґрунтований підхід до ілюстрування й унаочнення текстового матеріалу. Забезпечено розвиток критичного, асоціативного й творчого мислення учнів, формування мовних і мовленнєвих компетентностей особистості ХХІ століття. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 446 | Додав: tiesto | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)

Автори: Олександр Авраменко, Тамара Борисюк, Ольга Почтаренко
Місце видання: Київ
Видавництво: Грамота
Рік видання: 2016
Кількість сторінок: 176 с.
Основу цього підручника становить матеріал із синтаксису словосполучення іі простого речення, а також із розвитку мовлення (згідно з вимогами чинної програми для восьмикласників).
У цій навчальній книжці більш спрощено подано теоретичні відомості, а дидактичний матеріал, за яким учні мають засвоювати мовні знання, уміння й навички, дібрано за тематичним принципом: людина, вдача й поведінка людини, страви, одяг, сучасна музика, мистецтво, вишиваний рушник, Україна, замки України, мультфільми, подорожі та ін.
Рубрики «Увага!», «Культура мови», «До речі...», «Зауважте!», «YouTube» містять цікавий і важливий матеріал з мовних тонкощів, із подолання суржикових елементів, збагачення словника тощо.
У підручник інтегровано матеріали мережі Інтернет з експрес-уроками, які сприятимуть розвитку мовної компетентності.
Для учнів, учителів, методистів, батьків. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 491 | Додав: tiesto | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)