Автори: В. В. Заболотний, О. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 269 с.
Раді зустрітися з вами на сторінках цього підручника й запросити продовжити мандрівку одним з найбільших розділів мовознавства - «СИНТАКСИСОМ». Минулого навчального року ви ознайомилися зі словосполученням, членами речення та простим реченням, а тепер дізнаєтеся багато нового про синтаксичні одиниці «вищого рівня», зокрема пряму й непряму мову, різні види складних речень.
До речі, якщо ви розпочинатимете опрацювання кожного параграфа зі вступного завдання дослідницького характеру, то зможете не лише отримувати знання в готовому вигляді, а й відкривати їх для себе самостійно. Погодьтеся, це набагато цікавіше.
Теоретичний матеріал у параграфах поділено на частини із зазначенням ключових понять, а деякі відомості оформлено у вигляді таблиць і схем, що значно полегшуватиме сприйняття, опрацювання та запам’ятовування інформації. Положення, у яких найчастіше припускаються помилок, подано з позначкою «Зверніть увагу!». Наприкінці кожного розділу виокремлено блоки узагальнення вивченого, у яких містяться завдання для самоперевірки й самооцінки, що допоможуть підготуватися до контрольної роботи.
Сподіваємося, вам сподобаються вправи з позначками «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Коло думок», «Поспілкуйтеся». їх виконують колективно й за окремими правилами, ознайомитися з якими можна в додатках наприкінці підручника. Також на вас чекають пізнавальні рубрики «Із глибин мовознавства», «Культура мовлення», «Для вас, допитливі». А у вільний час пропонуємо завітати до рубрики «Моя сторінка», де міститься багато цікавої інформації. Вивчаючи великі теми, ви зможете взяти участь у виконанні групових проектів, які допоможуть як поглибити ваші знання, так і розвинути творчі здібності.
Надійними помічниками на шляху здобуття знань стануть запропоновані в підручнику словнички, поради щодо виконання певних видів завдань, скорочені відповіді до вправ. Радимо також, щоб у вас під рукою завжди були різні словники: тлумачний, орфографічний, словник синонімів тощо. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 437 | Додав: tiesto | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. П. Глазова
Місце видання: Харків
Видавництво: Ранок
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 240 с.
Особливості підручника:
- можливість пройти онлайн-тестування за кожною вивченою темою, що допоможе підготуватися до майбутнього ЗНО;
- застосування найсучаснішої скрайб-технології для пояснення навчального матеріалу: одночасно залучаються різні органи чуттів, а також уява учня — це сприяє кращому розумінню та запам’ятовуванню.
Переваги відеоскрайбінга: розвиває критичне мислення задовольняє прагнення до інновацій спонукає знати та вміти більше.
Мова — могутній засіб вираження складної гами людських почуттів. Заклик «пізнай самого себе» стосується можливості такі почуття розуміти й розрізняти. Розвивати вміння визначати емоції та почуття — свої та інших людей, а ще за будь-яких обставин опановувати себе вам теж допомагатиме цей підручник.
Мови людина навчається упродовж усього життя. Допомогти вам пізнавати й удосконалювати себе у вивченні мови — головне завдання підручника.
Хай уроки української мови стануть для вас сходинками до майбутніх успіхів, до самоствердження й самовдосконалення через опанування державної мови та вміння бездоганно нею спілкуватися! ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 362 | Додав: tiesto | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. М. Авраменко
Місце видання: Київ
Видавництво: Грамота
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 160 с.
Основу підручника становить матеріал із синтаксису словосполучення й простого речення, а також із розвитку мовлення (згідно з вимогами чинної програми для дев’ятикласників). У цій навчальній книжці більш спрощено подано теоретичні відомості, а дидактичний матеріал, за яким учні мають засвоювати мовні знання, уміння й навички, дібрано за тематичним принципом: людина, вдача й поведінка людини, страви, мода, сучасна музика, мистецтво, квіти, замки та фортеці, подорожі, навчання й робота, екологія, гігієна, відкриття та ін.
Рубрики «Культура слова», «До речі...», «Зауважте!», «YouTube» містять цікавий і важливий матеріал із мовних тонкощів, подолання суржикових елементів, збагачення словника тощо. У підручник інтегровано матеріали мережі Інтернет з експрес-уроками, які сприятимуть розвитку мовної компетентності учнів.
Підручник є інтегрованим з мережею Інтернет, а точніше він пропонує звертатися до відеохостингу YouTube, який містить експрес уроки.
Для учнів, учителів, методистів, батьків. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 431 | Додав: tiesto | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)