« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »
Автори: Шелехова Г. Т., Бондаренко Н. В., Новосьолова В. І.
Місце видання: Київ
Видавництво: Педагогічна думка
Рік видання: 2011
Кількість сторінок: 183 с.
Визначення, правила написання і вимови, лексика і граматика- це ще не все, що необхідно буде вивчати учням з української мови. Можна сказати, що матеріал дуже важкий і для його розуміння треба підручник. А ось на рахунок підручника, то краще за все використати Українська мова 11 клас Шелехова Г.Т., який в зрозумілій формі розміщує в собі весь матеріал. І учням дуже просто працювати з даним підручником, незважаючи на складність матеріалу. Враховуючи те, що після завершення одинадцятого класу учні будуть обов'язково здавати ЗНО з мови, даний підручний знадобится і після закінчення навчання. Але в школах ще до завершення у учнів забирають підручники,, а ось даний підручник буде доступний учню довго. І тому підготовку можна проводити з даним підручником у будь-який час. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 384 | Додав: tiesto | Дата: 21.06.2019 | Коментарі (0)

Автори: О. В. Заболотний, В. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2012
Кількість сторінок: 256 с.
Підручник укладено відповідно до чинної програми з української мови для 11-го класу загальноосвітніх навчальних закладів. Це видання завершує профільне вивчення української мови на рівні стандарту в старшій школі. Тематичне наповнення підручника спрямоване на вдосконалення знань старшокласників із синтаксису, пунктуації, лінгвістики тексту і стилістики; засвоєння нового теоретичного матеріалу з риторики; практикування у висловленні й обґрунтуванні власної думки тощо. Для учнів, які прагнуть досягти високих результатів, передбачені завдання підвищеної складності, робота з додатковими інформаційними джерелами. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 555 | Додав: tiesto | Дата: 21.06.2019 | Коментарі (0)

Автори: О. В. Заболотний, В. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2018
Кількість сторінок: 192 с.
Розвиток й освіта жодній людині не можуть бути подаровані. Охочі долучитися до них мають досягнути цього власного діяльністю, власними силами. Ми готові допомогти вам і запросити до співпраці на сторінках цього підручника. Вивчення рідної мови, удосконалення мовленнєвих умінь і навичок тісно пов’язане із засвоєнням інформації з інших галузей знань. Цей процес має бути всеохопним, масштабним і оптимальним. Це, своєю чергою, передбачає розширення нашого світогляду й установлення зв’язків між історією та сучасністю, минулим і майбутнім.
У цьому підручнику поєдналися традиції та новації, багаторічний досвід і сучасність. Тут упроваджено спільні для всіх шкільних предметів наскрізні змістові лінії: «Екологічна безпека і сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість і фінансова грамотність».
Мандруючи сторінками підручника, ви матимете змогу опанувати основи риторики, а також поглиблено повторити й систематизувати отримані раніше знання, зокрема сягнути вершин лексичних, орфоепічних, морфологічних, орфографічних норм української літературної мови. Навчитеся доцільно використовувати мовні засоби в різних життєвих ситуаціях, зробите своє мовлення більш унормованим, точним, багатим, виразним. Ще отримаєте задоволення від самостійного дослідження мовних явищ, виконання проектів, створення власних висловлень, ознайомлення з матеріалами рубрики «Культура мовлення». На вас чекають оригінальні завдання «Ситуація», «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Коло думок», «Поспілкуйтеся». Поради щодо виконання таких вправ наведено в додатках.
І пам’ятаймо, що знання МОВИ - одна з передумов УСПІХУ.
Тож бажаємо вам високих результатів, цікавих планів, самостійних пошуків і відкриттів. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 375 | Додав: tiesto | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. П. Глазова
Місце видання: Харків
Видавництво: Ранок
Рік видання: 2018
Кількість сторінок: 224 с.
Головна мета підручника — допомогти вам сформувати компетентності, які стануть основою вашої впевненості у своїх силах, а відтак і успішності в подальшому житті.
Підручник сприятиме розвитку вашого мислення, допомагатиме розвивати таланти та реалізувати здібності.
Здобуті за допомогою підручника мовні знання і сформовані мовленнєві вміння забезпечать вам здатність ефективно взаємодіяти і з окремими людьми, і з суспільством у цілому, створять міцну основу для безперервного розвитку, самоосвіти й самовдосконалення.
Цього року ви опановуватимете норми української літературної мови: навчатиметеся правильно добирати, вимовляти й записувати слова, змінювати та сполучати їх між собою. Використовуючи синонімічні багатства мови, ви обиратимете найточніше, найдоречніше, найвиразніше слово, складатимете досконалі речення та будуватимете тексти. Ви осягатимете культуру мовлення, риторичну вправність, що забезпечить не тільки грамотне, а й майстерне володіння державною мовою.
Успішного та цікавого вам навчання! ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 354 | Додав: tiesto | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. М. Авраменко
Місце видання: Київ
Видавництво: Грамота
Рік видання: 2018
Кількість сторінок: 208 с.
У виданні подано теоретичний матеріал що стосується норм сучасної української літературної мови, вивчення якого спрямоване на уникнення учнями лексичних, орфоепічних, орфографічних і морфологічних помилок. Велику увагу приділено практичній риториці, опанування основ якої спрямоване на вироблення в учнів навичок виступати публічно.
Підручник містить додатковий цікавий та важливий матеріал із мовних тонкощів, подолання суржикових елементів, збагачення словника тощо.
Підручник сприяє формуванню в учнів ключових і предметних компетентностей. Зокрема, у виданні інтегровано матеріали мережі Інтернет з експрес-уроками, які сприятимуть розвитку мовної компетентності учнів. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 473 | Додав: tiesto | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)

Автори: В. В. Заболотний, О. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 269 с.
Раді зустрітися з вами на сторінках цього підручника й запросити продовжити мандрівку одним з найбільших розділів мовознавства - «СИНТАКСИСОМ». Минулого навчального року ви ознайомилися зі словосполученням, членами речення та простим реченням, а тепер дізнаєтеся багато нового про синтаксичні одиниці «вищого рівня», зокрема пряму й непряму мову, різні види складних речень.
До речі, якщо ви розпочинатимете опрацювання кожного параграфа зі вступного завдання дослідницького характеру, то зможете не лише отримувати знання в готовому вигляді, а й відкривати їх для себе самостійно. Погодьтеся, це набагато цікавіше.
Теоретичний матеріал у параграфах поділено на частини із зазначенням ключових понять, а деякі відомості оформлено у вигляді таблиць і схем, що значно полегшуватиме сприйняття, опрацювання та запам’ятовування інформації. Положення, у яких найчастіше припускаються помилок, подано з позначкою «Зверніть увагу!». Наприкінці кожного розділу виокремлено блоки узагальнення вивченого, у яких містяться завдання для самоперевірки й самооцінки, що допоможуть підготуватися до контрольної роботи.
Сподіваємося, вам сподобаються вправи з позначками «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Коло думок», «Поспілкуйтеся». їх виконують колективно й за окремими правилами, ознайомитися з якими можна в додатках наприкінці підручника. Також на вас чекають пізнавальні рубрики «Із глибин мовознавства», «Культура мовлення», «Для вас, допитливі». А у вільний час пропонуємо завітати до рубрики «Моя сторінка», де міститься багато цікавої інформації. Вивчаючи великі теми, ви зможете взяти участь у виконанні групових проектів, які допоможуть як поглибити ваші знання, так і розвинути творчі здібності.
Надійними помічниками на шляху здобуття знань стануть запропоновані в підручнику словнички, поради щодо виконання певних видів завдань, скорочені відповіді до вправ. Радимо також, щоб у вас під рукою завжди були різні словники: тлумачний, орфографічний, словник синонімів тощо. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 438 | Додав: tiesto | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. П. Глазова
Місце видання: Харків
Видавництво: Ранок
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 240 с.
Особливості підручника:
- можливість пройти онлайн-тестування за кожною вивченою темою, що допоможе підготуватися до майбутнього ЗНО;
- застосування найсучаснішої скрайб-технології для пояснення навчального матеріалу: одночасно залучаються різні органи чуттів, а також уява учня — це сприяє кращому розумінню та запам’ятовуванню.
Переваги відеоскрайбінга: розвиває критичне мислення задовольняє прагнення до інновацій спонукає знати та вміти більше.
Мова — могутній засіб вираження складної гами людських почуттів. Заклик «пізнай самого себе» стосується можливості такі почуття розуміти й розрізняти. Розвивати вміння визначати емоції та почуття — свої та інших людей, а ще за будь-яких обставин опановувати себе вам теж допомагатиме цей підручник.
Мови людина навчається упродовж усього життя. Допомогти вам пізнавати й удосконалювати себе у вивченні мови — головне завдання підручника.
Хай уроки української мови стануть для вас сходинками до майбутніх успіхів, до самоствердження й самовдосконалення через опанування державної мови та вміння бездоганно нею спілкуватися! ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 363 | Додав: tiesto | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. М. Авраменко
Місце видання: Київ
Видавництво: Грамота
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 160 с.
Основу підручника становить матеріал із синтаксису словосполучення й простого речення, а також із розвитку мовлення (згідно з вимогами чинної програми для дев’ятикласників). У цій навчальній книжці більш спрощено подано теоретичні відомості, а дидактичний матеріал, за яким учні мають засвоювати мовні знання, уміння й навички, дібрано за тематичним принципом: людина, вдача й поведінка людини, страви, мода, сучасна музика, мистецтво, квіти, замки та фортеці, подорожі, навчання й робота, екологія, гігієна, відкриття та ін.
Рубрики «Культура слова», «До речі...», «Зауважте!», «YouTube» містять цікавий і важливий матеріал із мовних тонкощів, подолання суржикових елементів, збагачення словника тощо. У підручник інтегровано матеріали мережі Інтернет з експрес-уроками, які сприятимуть розвитку мовної компетентності учнів.
Підручник є інтегрованим з мережею Інтернет, а точніше він пропонує звертатися до відеохостингу YouTube, який містить експрес уроки.
Для учнів, учителів, методистів, батьків. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 432 | Додав: tiesto | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)

Автори: О. В. Заболотний, В. В. Заболотний
Місце видання: Київ
Видавництво: Генеза
Рік видання: 2016
Кількість сторінок: 224 с.
Вітаємо вас на сторінках підручника «Українська мова». Цього навчального року ви помандруєте стежками одного з найцікавіших розділів мовознавства - «Синтаксису». Зокрема, дізнаєтеся багато нового про словосполучення та речення, односкладні речення, речення із вставними словами, звертаннями, однорідними й відокремленими членами.
На початку кожного параграфа на вас чекає невелике дослідження, яким радимо розпочати вивчення теми. Потім варто уважно прочитати теоретичні відомості, осмислити їх, виділити те, про що довідалися вперше, і те, із чим уже ознайомилися в попередніх класах. Вправи з позначками «Коло думок», «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Поспілкуйтеся» виконуються колективно й за окремими правилами, ознайомитися з якими можна в додатках наприкінці підручника.
Вивчаючи українську мову, ви зможете взяти участь у виконанні групових проектів, які допоможуть поглибити ваші знання з мови й розвинути творчі здібності.
Багато цікавої, корисної інформації вміщено в рубриках «Із глибин мовознавства», «Для вас, допитливі», «Культура мовлення» та «Моя сторінка».
У розділі «Синтаксис» стануть у пригоді опорні таблиці, розміщені на форзацах підручника, а також додатки зі словничками, відповідями до вправ, порадами щодо виконання завдань. І не забуваймо щирої поради майстра художнього слова Максима Рильського: «Як парость виноградної лози, плекайте мову».
Хай вам щастить! ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 379 | Додав: tiesto | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)

Автор: О. П. Глазова
Місце видання: Харків
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2016
Кількість сторінок: 288 с.
У підручнику «Українська мова. 8 клас» реалізовано сучасні підходи до вивчення української мови як форми вияву національної та особистісної свідомості, засобу самопізнання й саморозвитку людини, закладено ідею національного самовизначення. Також ураховано вікові психологічні особливості підлітків, привернено увагу до змін у лексиці української мови, уведено елементи медійної освіти, розроблено гнучку систему рубрик, зручний апарат користування, застосовано науково обґрунтований підхід до ілюстрування й унаочнення текстового матеріалу. Забезпечено розвиток критичного, асоціативного й творчого мислення учнів, формування мовних і мовленнєвих компетентностей особистості ХХІ століття. ... Читати далі »
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 447 | Додав: tiesto | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)