20:57
Косенко Наталія - Як правильно говорити українською

Автори: Косенко Н. Я., Вакуленко Т. М.
Місце видання: Харків
Видавництво: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля"
Рік видання: 2007
Кількість сторінок: 240 с.
Пропонований посібник допоможе уникнути типових мовних помилок, навчить правильно говорити й писати українською, підкаже, яке саме слово чи сталий вислів доречно вжити в певній ситуації.
У розділі «Труднощі українського слововживання (антисуржик)» подано слова, лексичне значення яких часто плутають, а також лексеми, що вживаються неправильно І є русизмами. До пояснення наведено приклади (сталі вирази або речення), де правильно вжито відповідне слово або його форма. Для зручності користування і для швидшого знаходження потрібного слова у книжці подано алфавітний покажчик до цього розділу.
Відповіді на питання, як правильно перекласти українською прийменникові сполуки з російської мови, можна знайти у другому розділі. До деяких сполук у дужках курсивом дається застереження щодо неправильного перекладу. За тим самим принципом будується і розділ «Уживання сталих виразів в українській мові».
Але знання значення слова і його доречне вживання не завжди є запорукою правильного мовлення. Адже помилки можуть трапитися вже на етапі поєднання слів у речення: сміються наді мною, захворів грипом, дякуємо вас... Інформація про керування залежними словами міститься у розділі «Правильне поєднання слів».
Часто у повсякденному житті, з екранів телевізорів та з радіо-ефіру можна почути: жалюзі, індустрія, оптовий, квартал, каталог, листопад, кажу... Аби запобігти прикрим випадкам неправильного наголошення слів, радимо прочитати розділ «Наголос у складних випадках».
Посібник розраховано на широке коло читачів: передусім на початківців, які роблять лише перші кроки на шляху опанування української мови, а також на шанувальників українського слова, тих, хто прагне досконало знати і правильно говорити рідною мовою.

 Завантажити Косенко Наталія - Як правильно говорити українською DJVU 4 МБ
Категорія: Книги для вивчення української мови | Переглядів: 362 | Додав: tiesto | Теги: книга, завантажити, українська мова, укр.мова, Посібник, скачати, вивчення мови, косенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar