20:51
Ващенко В. - Лінгвістична географія Наддніпрянщини. Лексичні матеріали

Місце видання: Дніпропетровськ
Видавництво: ДДУ
Рік видання: 1968
Кількість сторінок: 158 c.
Праця висвітлює географічне поширення народних говорів Наддніпрянщини за лексичними даними. В ній докладно коментуються факти, зібрані діалектологічними експедиціями на широкій території по обидва боки Дніпра від південної Київщини до узбережжя Чорного моря. Наведені тут численні матеріали, що характеризують сучасний стан живих говорів, відображають важливі процеси і перетворення в суспільно-економічному житті та в свідомості народу протягом тривалого часу, зокрема в післяжовтневу епоху.
Аналізовані факти показують нові тенденції в розвитку мови, зникання старого та наростання нового в її лексичному складі. Основні висновки та узагальнення, сформульовані в дослідженні, проілюстровані в спосіб картографування найбільш поширених мовних явищ (карти додаються). Все це вносить належно систематизовані та витлумачені нові фактичні дані, що будуть використані у мовознавстві та в суміжних гуманітарних науках для характеристики як сучасного етапу живої народної мови, так і перспектив її розвитку.

Стаття про середньонаддніпрянський говір української мови

 Завантажити книгу Ващенко В. - Лінгвістична географія Наддніпрянщини. Лексичні матеріали PDF 5,8 МБ
Категорія: Словники українських діалектів | Переглядів: 184 | Додав: tiesto | Теги: скачати, ващенко, словник, книга, діалект, середньонаддніпрянська говірка, говір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar