Автор: Лозко Г. С. 
Місце видання: Вінниця
Видавництво: Континент-Прим 
Рік видання: 2007
Кількість сторінок: 520 с.
Мова: сучасна українська
Велесова книга – єдина дерев’яна книга, що не згоріла у вогнях інквизицій і дійшла до нашого часу. Вона має багато прихильників і не менше – противників. Одні вважають її священною книгою слов’ян, інші – підробкою, фальсифікацією. Звичайно, християни схильні називати фальсифікатом усе, що суперечить їхньому світогляду. Ця «релігія любові» винищила народів більше, ніж радянська імперія. Що вже казати про дерев’яні книги! Знайдена на теренах України на початку ХХ століття, книга приголомшує насамперед своєю архаїчністю, яку підробити важко. Коли її читають українці, кажуть, що пробуджується генетична пам’ять. Проте російський філолог О. Трубачов бачить у Велесовій Книзі лише «враждебную идеологическую концепцию», тому чекати на неупереджене наукове прочитання пам’ятки не приходиться. Як би там не було, читачам представлено геніальний літературний твір, написаний давніми українцями про славетну минувшину, в якій діють наші рідні Боги та героїчні Предки, зазначає "Народний оглядач". А тим, хто хоче влаштувати дискусію про автентичність Велесової Книги, пропонуємо переключити свою увагу на Біблію та встановити, ким і коли вона була написана та про чиїх зовсім не героїчних предків у ній ідеться. ... Читати далі »
Категорія: Книги по українському язичництву | Переглядів: 626 | Додав: tiesto | Дата: 29.05.2019 | Коментарі (0)

Місце видання: Київ
Видавництво: Белее
Рік видання: 2003
Кількість сторінок: 108 с.
Мова: сучасна українська
Збірник молитов, легенд, оповідань про давню слов'янську історію написаних праукраїнською (давньоукраїнською) мовою. Велесова книга - безцінна літературна пам'ятка українського народу дохристиянського періоду, сенсаційна знахідка денікінського полковника Алі Ізенбека в маєтку на Харківщині 1919 р. Вона збагатила наші знання з історії України, висвітливши маловідомі XII ст. до н.е. - IX ст. н. е., дала уявлення про життя і вірування наших предків.
Велесова книга свідчить, що наші далекі пращури мали розвинене почуття людської гідности, національної свідомости, патріотизму, неабияку здатність до твор-чости, високі духовність і мораль. Священну любов до рідної землі підтверджували вмінням її боронити, завдяки чому вижили. Вміли також "любити світ зелений і життєдайний, любити друзів своїх і бути мирними між родами" (до ... Читати далі »
Категорія: Книги по українському язичництву | Переглядів: 470 | Додав: tiesto | Дата: 29.05.2019 | Коментарі (0)