22:14
Варченко І.О. - Лубенські говірки і діалектна суміжність

Місто: Київ
Видавництво: Видавництво АН УРСР
Рік: 1963
Кількість сторінок: 252 с., карта.
Опис:
(Фонетичні риси протягом трьох століть). У монографії розглянуто важливі питання історії західної Полтавщини стосовно до вивчення лубенських і взагалі середньонаддніпрянських говірок, що лягли в основу української літературної мовиг а також питання заселеності території, на якій поширені досліджувані говірки. На значному сучасному матеріалі, на фіксаціях XVII— XX століть і на зіставленні з даними східнополіських та східнопол-тавських говорів схарактеризовано результати рефлексації давньоруських звуків у різних фонетичних і морфологічних позиціях, витлумачено явища фонетико-семантичної диференціації, простежено вплив української літературної мови на місцеві говірки і середньонаддіїіпрянських говорів на східнополіські, з'ясовано переймання з російської мови, розв'язано питання про групування лубенських говірок, переглянуто або вточнено ряд відомих наукових положень та ін.
Праця може бути використана викладачами вищої і середньої школи, аспірантами і студентами філологічних факультетів, а також фахівцями близьких суспільствознавчих дисциплін.

 Завантажити книгу Варченко І.О. - Лубенські говірки і діалектна суміжність PDF 13 МБ
Категорія: Словники українських діалектів | Переглядів: 412 | Додав: tiesto | Теги: скачати, говір, діалект, словник, книга, Варченко, наддніпрянська говірка, завантажити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar