20:07
Юрій Фігурний - Історичні витоки українського лицарства

Місце видання: Київ
Видавництво: Видавничий дім «Стилос»
Рік: 2004
Кількість сторінок: 308 с.
Мова: українська
Книга знайомить читачів з історичними витоками українського лицарства - козацтва. Автор досліджує проблему зародження і розвитку козацької традиційної культури та національне військове мистецтво в українознавчому вимірі. У книзі розглядаються стародавні елементи козацького культурного комплексу, які пов'язують його з мілітарною культурною традицією багатьох індоєвропейських народів. Окремі нариси присвячені вишколу молодих воїнів, культу воїнів-звірів, культам коня та меча-шаблі, кобзарям, символіці червоного кольору, особливому ставленню воїна до жінки, я також побратимству, лицарському кодексу, впливові козацької культура на українське державотворення та правотворення.

Книга розрахована на викладачів та студентів історичних факультетів вищих навчальних закладів, усіх тих. хто цікавиться історією та культурою українського лицарства - козацтва.

 Завантажити книгу Юрій Фігурний - Історичні витоки українського лицарства DOC 2 МБ
Категорія: Книги про козаків-характерників | Переглядів: 592 | Додав: tiesto | Теги: завантажити, козаки, характерники, Фігурний, книга, скачати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar