16:49
Гавука П.Д. - Тлумачний словник гуцульських говірок

Місце видання: Косів
Видавництво: Писаний Камінь
Рік видання: 2017
Кількість сторінок: 296 с.
Цей тлумачний словник гуцульських говірок містить майже 20 000 слів, які є широко вживаними на території Гуцульщини, в українській діаспорі за кордоном. У словнику зібрано слова-діалектизми та їх протлумачено, що пов’язані з багатогранним життям, побутом, культурою горян, веденням домашнього і полонинського господарства, лісосплавом і лісопереробкою, солеварінням, одвічною національно-визвольною боротьбою Січового стрілецтва та ОУН-УПА проти різного штибу загарбників тутешніх земель. Тут уперше серед словникових видань систематизовано гуцульські назви населених пунктів, релігійних свят, імен людей, календарних місяців і днів, одиниць виміру, певної кількості числівників тощо.
Словник за задумом укладача розраховано на найширше коло його користувачів:учнів і їхніх батьків, учителів, студентів і викладачів вузів, етнографів, краєзнавців, музейних працівників, журналістів і літераторів, туристів з близького та далекого зарубіжжя. Цим самим словник слугуватиме збереженню і примноженню гуцульських говірок.

Стаття про гуцульський говір.

 Завантажити Гавука П.Д. - Тлумачний словник гуцульських говірок PDF 2 МБ
Категорія: Словники українських діалектів | Переглядів: 701 | Додав: tiesto | Теги: Гавука, гуцульська говірка, говір, скачати, книга, діалект, завантажити, словник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar