01:48
Еріх Кольбенгаєр - Взори вишивок домашнього промислу на Буковинї

Автори: Впорядковано та видано Василем та Олесею Глібка до 600-річчя рідного міста Чернівці
Видавництво: EXECUTIVE OF THE UKRAINIAN WOMEN’S ASSOCIATION OF CANADA
Рік видання: 1974
Кількість сторінок: 102 с.
Мова: українська, словацька, французька, румунська
Це видання є копією старовинного рукопису української культури зібраного, нарисованого та обробленого інженером Еріхом Кольбенгаєром в період з 1902 по 1912 роки, відредагованого та перевиданого східною екзекутивою союзу українок в Канаді зі вступним словом автора.

Передрук наближений до оригіналу і передає в первинному вигляді довершеність народної творчості, що віками передавалась та доповнювалась майстрами української вишивки на Буковині. Змінювались покоління та господарі краю, а ремесло народної вишивки наповнювалось яскравими барвами, які передавали живий інтерес громад Буковини до неповторних узорів, коріння яких беруть початок з сивої давнини.

Інтерес до вишивки завжди був живим, особливо в останні роки після здобуття незалежності України українським народом, є за велику честь одівати вишиванку чоловіками чи оздоблювати орнаментом з українськими мотивами для жінок.

Представлені орнаменти (вишивки) є надбанням світової цивілізації, яскравим творінням буковинців, що мешкали на Буковині, нині території України та Румунії.

 Завантажити книгу Еріх Кольбенгаєр - Взори вишивок домашнього промислу на Буковинї PDF 29,1 МБ
Категорія: Книги по вишивці і українському костюму | Переглядів: 397 | Додав: tiesto | Теги: орнаменти вишивки, український костюм, Кольбенгаєр, книга, вишиванки, скачати, Вишивка, Скачать | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar