22:18
Скуратівський В.Т. - Місяцелік. Український народний календар

Місце видання: Київ
Видавництво: Мистецтво
Рік видання: 1992
Кількість сторінок: 208 с.: іл.
Чи знаєте ви, як і коли ворожили дівчата, якою була посвята в парубоцтво, як закликали весну наші пращури, коли заготовляли лікарські рослини, якими символами зустрічали Новий рік на Україні? Про ці та інші обряди і звичаї, що вже стали реліктами, ви дізнаєтеся, прочитавши книгу Василя Скуратівського «Місяцелік». Вона є логічним продовженням уже відомих творів «Берегиня» та «Посвіт», що набули широкої популярності серед читачів.
Автор зібрав багатющий матеріал про походження назв українських місяців та пов’язані з ними численні прислів’я і приказки, зразки завбачень погоди, народні й релігійні свята з конкретним їх датуванням, а також розвідки про найцікавіші обряди. Народний календар — перше в українському народознавстві видання, яке стане в пригоді всім, хто не байдужий до своєї національної культури.

 Завантажити книгу Скуратівський В.Т. - Місяцелік. Український народний календар DJVU 5 МБ
Категорія: Книги по українському язичництву | Переглядів: 1454 | Додав: tiesto | Теги: Скуратівський, православні, Свята, святкові ритуали, Віра, рідновіри, скачати, язичництво, Релігія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar