20:21
Сергій Плачинда - Словник давньоукраїнської міфології

Місце видання: Київ
Видавництво: Український письменник
Рік видання: 1993
Кількість сторінок: 63 с.
Тисячу років перебували в забутті найстародавніші духовні скарби українського народу — міфи й легенди дохристиянської доби. Пропонована книжка відомого письменника, літературознавця і лінгвіста, краєзнавця і етнографа в певній мірі відроджує величний пантеон міфічних героїв і персонажів, що їх створила поетична уява праукраїнців.
Словник, як своєрідне одкровення про наших давніх предків, стане в пригоді кожному, хто прагне зазирнути в саму глибінь історії України, пройнятися її красою, мудрістю й дивовижним, хвилюючим злиттям Людини з Природою.
Міфи і легенди стародавньої України, записані відомим українським народознавцем, письменником Сергієм Плачиндою, які увійшли до "Словника давньоукраїнської міфології": "Сокіл-Род", "Прадуб", "Білобог і Чорнобог", "Коляда і Мара", "Земля", "Дажбог і Жива", "Божич", "Перун", "Стриба", "Сварог".

 Завантажити книгу Сергій Плачинда - Словник давньоукраїнської міфології DJVU 882 КБ

Категорія: Книги по українському язичництву | Переглядів: 533 | Додав: tiesto | Теги: язичництво, Міфологія, рідновіри, міфи, Віра, легенди, скачати, Релігія, православні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar