17:53
Борис Яценко - Велесова книга

Збірник молитов, легенд, оповідань про давню слов'янську історію написаних праукраїнською (давньоукраїнською) мовою на дерев'яних дощечках. Велесова книга - безцінна літературна пам'ятка українського народу дохристиянського періоду, сенсаційна знахідка денікінського полковника Алі Ізенбека в маєтку на Харківщині 1919 р. Вона збагатила наші знання з історії України, висвітливши маловідомі сторінки історії періоду XII ст. до н.е. - IX ст. н.е., дала уявлення про життя і вірування наших предків. Велесова книга свідчить, що наші далекі пращури мали розвинене почуття людської гідности, національної свідомости, патріотизму, неабияку здатність до твор-чости, високі духовність і мораль. Священну любов до рідної землі підтверджували вмінням її боронити, завдяки чому вижили. Вміли також "любити світ зелений і життєдайний, любити друзів своїх і бути мирними між родами" (дощечка 25).
У цьому виданні велесова книга подається в перекладі, що зроблений талановитими українським дослідником, глибоким знавцем історії, української літератури та мови Борисом Яценком. Серед інших сьогодні цей переклад вважається найкращим.

 Завантажити книгу Борис Яценко - Велесова книга DJVU 1 МБ
Категорія: Книги про арійське походження українців | Переглядів: 509 | Додав: tiesto | Теги: предки українців, арійці, завантажити, арії, індоєвропейці, Яценко, книга, скачати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar